Çankırı

Çanakkale'yi kumaş ve seramiğe işleyerek anlattılar

14:19 18 Mart 2017
Çanakkale'yi kumaş ve seramiğe işleyerek anlattılar

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla seramik ve kumaş üzerine işlenerek yapılan resimlerin bulunduğu sergi açıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezinde açılan sergide Seyit Onbaşı, Türk bayrağı ve Şehitler Anıtı gibi figürlerin seramik ve kumaş üzerine işlenerek yapıldığı çalışmalar yer alıyor.

Fakülte bünyesinde yer alan Güzel Sanatlar Topluluğu'nun akademik danışmanı Mustafa Gürbüz Beydiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şehitler Günü" konulu çalışmanın ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Sergide Güzel Sanatlar Topluluğu'ndaki öğrencilerin grafik, seramik, resim ve tekstil alanında yaptıkları çalışmaların yer aldığını anlatan Beydiz, "Bu çalışmalar özellikle Çanakkale şehitlerinin anısına düzenlendi. Ziyaretçilere ve yeni yetişen nesle farkındalık kazandırmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Resim çalışmalarının genellikle yağlı ve sulu boya ile yapıldığını dile getiren Beydiz, sergide figüratif ve soyut anlamda çalışmaların yer aldığını, seramikler üzerine ve modacıların dokuma tekniğiyle yaptıkları çalışmaların da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Adile Yaşar da etamin tekniğiyle kumaş üzerine figürleri işlediğini belirtti.

Çalışmalarında İngiliz ile Türk askerlerinin mücadelesini anlattığını söyleyen Yaşar, "Bizler elimizden geldiğince bu anlamlı günü farklı yollarla insanlara anlatmaya çalışıyoruz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.