Çankırı

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

12:37 14 Temmuz 2017
AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

"Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Çankırı'da açıldı.

AA foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara, İstanbul ve Çankırı'da çekilmiş fotoğraflardan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Çankırılılarla buluştu.

Çankırı Belediyesinin katkılarıyla 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergi, 16 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide İstanbul, Ankara ve Çankırı'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer alıyor.

Vali Hamdi Bilge Aktaş, serginin bütün yönleriyle kalkışmayı ele aldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Anadolu insanının tamamının vatanı için hayatını ortaya koyacağını vurgulayan Aktaş, "Halkımla gurur duyuyorum ama ümit ediyorum, böyle bir sınav bir daha gerçekleşmez. Vatanımız böyle bir tehditle bir daha karşı karşıya kalmaz. Kalırsa da halkımızın takınacağı tutum ortadadır." dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç de 15 Temmuz'un sadece Türk tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğuna dikkati çekti.

O günün unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine işaret eden Dinç, şöyle konuştu:

"Halkın kendi vatanını, kendi toprağını, kendi değerlerini koruma ve kollama adına belki de dünya siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş, bundan sonra da görülme imkan ve ihtimali olmayan büyük bir direniş ortaya konulmuştur. Dolayısıyla bunun unutulmaması, unutturulmaması lazım ki herkesin bundan sonra millet direnişi karşısında hiçbir gücün herhangi bir şey yapamayacağını, herhangi bir güç ortaya koyamayacağını bilmesi, görmesi lazım."

Anadolu Ajansının fotoğraflarını Çankırılılarla buluşturduklarını belirten Dinç, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Vali Aktaş, Belediye Başkanı Dinç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve diğer katılımcılar sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.