Çankırı

Şehit Başkomiser Osman Kahraman'ın adı kütüphanede yaşatılacak

17:29 08 Şubat 2018
Şehit Başkomiser Osman Kahraman'ın adı kütüphanede yaşatılacak

İstanbul'da 1991 yılında ekip otosuna ateş açılması sonucu şehit düşen Başkomiser Osman Kahraman'ın adı, Çankırı'nın Çerkeş ilçesindeki kütüphaneye verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Çerkeş Atatürk İlkokulunda Z-kütüphane açıldı.

Kütüphaneye İstanbul'da şehit olan Başkomiser Osman Kahraman'ın ismi verildi.

Çerkeş Kaymakamı Servet Güngör, kütüphanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının vefası ve fedakarlığını ortaya koyması açısından buranın önem taşıdığını söyledi.

Milletin huzuru ve güveni için canlarını ortaya koyan emniyet teşkilatının sosyal projelerde de önemli rol oynadığına dikkati çeken Güngör, "Bu proje, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün, konu çocuklar olunca kendisine tahsis edilen kaynağı onlara yararlı olacak işlerde harcamaktan geri durmayacağını göstermektedir." dedi.

Projenin diğer bir öneminin emniyet teşkilatının şehitlere gösterdiği vefa olduğunu anlatan Güngör, "Bu esere şehit Başkomiser Osman Kahraman'ın ismi verilerek, projenin uygulamasında görev alan polis arkadaşlarımız, aynı üniformayı giyen ve şehadet mertebesine ulaşan kahramanımıza vefalarını esirgememişlerdir. Kütüphanenin sevgili çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından şehit Osman Kahraman'ın eşi Gülbeyaz ve oğlu Ercan Kahraman'a, plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.