Çankırı

Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümü

11:20 11 Nisan 2018
Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümü

Çankırı Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kan bağışında bulundu.

Polisevinde Türk Kızılay ile düzenlenen programda, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ile İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy da kan bağışında bulundu.

Vali Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, en güzel iyilik ve yardımının kan vermek olduğunu söyledi.

İnsanlara yardımcı olmayı, iyilik yapmayı İslam dininin emrettiğini belirten Aktaş, "Aslında en güzel iyilik, en büyük yardım, bana göre kan vermektir. Çünkü 3 kişiye birden hayrınız oluyor. Belki 3 kişinin hayatını kurtarıyorsunuz. Sizden kan gidiyor, bedenimize de ciddi anlamda faydası olduğu söyleniyor. Hem topluma, hem kendimize faydası oluyor, hem de sevap işlemiş oluyoruz." dedi.

Aksoy da bu vatan için can verenlerin olduğunu dile getirerek, kendilerinin de kan vererek destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Zengin fakir herkesin sadaka olarak vereceği en güzel şeyin kan bağışı olduğunu aktaran Aksoy, "173. yıl dönümümüz vesilesi ile biz de bu kan bağışı kampanyasını düzenledik. Tüm personelimizle Çankırı Valiliği, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla duyurumuzu yaptık. Vatandaşlarımızdan bol bol kan bağışı bekliyoruz. Bu vesile ile teşkilatımızın da 173. kuruluş yıl dönümünü tekrar kutluyorum." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.