Çankırı

Öğrenciler için şehir içinde İngilizce parkuru

19:52 16 Nisan 2018
Öğrenciler için şehir içinde İngilizce parkuru

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Touch English" projesi kapsamında öğrenciler kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen görevleri İngilizce konuşarak yerine getirmeye çalıştı.

Öğrencilerin İngilizce konuşmasını geliştirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında 5'er kişiden oluşan 5 grup, kendilerine verilen görevleri İngilizce konuşarak ilk önce bitirmek için yarıştı.

Proje Koordinatörü Bekir Somuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında farklı etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Projeye başlamalarındaki amacı anlatan Somuncu, "İngilizce öğretiyoruz ama üretemiyoruz şeklinde bir algı vardı. Bu algının gerçek olup olmadığını araştırmak, aynı zamanda çocuklarımıza İngilizce konuşma olağanı sağlayacak imkanlar oluşturmak istedik." dedi.

İl merkezindeki her okuldan 2 öğrenci seçilerek 5 grup oluşturduklarını ve çeşitli sosyal ortamlarda öğrencilerin İngilizce konuşmalarına imkan sağladıklarını belirten Somuncu, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize İngilizce konuşmasını sağlayacak şehir içinde çeşitli görevler verilecek. Yarış gibi, parkur gibi olacak. İş görüşmesinden internet aboneliğine kadar farklı görüşmeler olacak. Öğrenciler bugünü farklı bir şekilde değerlendirecekler. Projeye başlangıçta ilk amacımız İngilizce konuşmaya ortamlar oluşturmaktı. Çünkü İngilizce dersi biraz nankör bir ders. Kullanılmadığında köreliyor ya da sınıf dışında kullanım alanımız yok. Gerçek hayatta çok kullanabildiğimiz bir dil değil. Çocuklara öğrendikleri bilgileri pratiğe dökmeleri için bir şans verdik. Uygun ortamlar oluşturduk. Ve amacımıza da ulaştık."

Projeye katılan 9. sınıf öğrencisi Merve Özün de projenin çok eğlenceli geçtiğini, yapılan etkinlik sayesinde daha iyi şekilde İngilizce konuşma fırsatı yakaladıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.