Çankırı

Her şey birdenbire oldu! 4'ü aynı anda can verdi

13:46 06 Temmuz 2019 1 Yorum Var
Her şey birdenbire oldu! 4'ü aynı anda can verdi

Çankırı'nın Bayramören ilçesi Çakırbağ köyünde etkili olan sağanak sırasında yıldırım düşmesi sonucu 4 büyükbaş telef oldu.

İlçede sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. İlçeye bağlı Çakırbağ köyünde, yağış sırasında Hakkı Bakır'a ait hayvanların otladığı alana yıldırım düştü. Bakır'a ait 1'i buzağı, 3'ü inek 4 büyükbaş, telef oldu. Büyük üzüntü yaşayan Hakkı Bakır, hayvanlarını otlatmak için ahırdan dışarıya çıkardığını söyleyerek, "Yağmur başladığında hayvanlar açıkta otluyordu. O sırada yıldırım düştü. 1 buzağı ve 3 inek olmak üzere 4 büyükbaşım telef oldu" dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Bektaş Günay 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle geçmiş olsun. Allah bir daha böyle afet vermesin! Ancak unutulmaması gereken bir husus var. Asli ihtiyaçları olan ev, araba ve gerekli eşyalar haricinde bir kimsenin o yıl içindeki borçlarını çıktıktan sonra, 81 gram altın değerinde malı varsa zekatını vermelidir. Zekatı verilmeyen mallar malesef bu tür afetlere açıktır. Zekatlar malın sigortası gibidir. Allah cümlemizi helalinden rızıklandırsın ve yettiği zaman da malının zekatını verenlerden eylesin!
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Zekatıni vermediğini nerden çıkardın be birader. Bilmeden yorum yapmamak lazım. Ayrıca her zekat vermeyenin başına böyle şey gelmiyor, genelleme lütfen. Başına böyle bir şey gelende zekat vermediği için olmayabilir.
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.