Sedef hastalığının doğal ilacı kırlangıç otu

Sedef ve diğer cilt hastalıklarının doğal ilacı şifalı kıralngıç otu ülkemizde yetişiyor.

Sedef hastalığının doğal ilacı kırlangıç otu
Sedef hastalığının doğal ilacı kırlangıç otu
GİRİŞ 23.09.2014 10:39 GÜNCELLEME 23.09.2014 10:59

Hekimzade Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muammer Yıldız, İzmit Menekşe yaylasında tıbbi değeri çok fazla olan kırlangıç otunun izini sürdü. Dr. Yıldız, cilt ve sedef hastalıklarının tedavilerinde etkin bir yeri olduğunu tespit etti.

AVRUPA'DA EN ÇOK KULLANILAN TIBBİ BİTKİLERDEN BİRİSİ

Kırlangıç otunu doğada inceleyen Geneleksel Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muammer Yıldız, ‘’Avrupa’da en fazla kullanılan tıbbi bitkilerden birisi kırlangıç otudur. Genellikle cilt hastalıkları için kökü, uçucu yağ, sarı renkli boya maddesi, berberin, çeşitli alkaloitler ve flavonlar kullanılır. Bitkinin kökünden çıkan turuncu renkli maddeler özellikle sedef hatalıkları ve cilt rahatsızlıkları için kullanılır. Özellikle Avrupa’da yazılmış birçok el yazması eserde bu bitkinin sedef hastalığını tedavi ettiği yazıyor. Ayrıca halk arasında idrar söktürücü olarak da kullanılan değerli tıbbi bir bitki." dedi.

Sulu, rutubetli alanları ve serin yerleri yetişme alanı olarak tercih eden bitki, humuslu mineral bakımından zengin topraklarda yetişiyor. Tarımı yapılması mümkün olan ve Avrupa’da tarımı yapılan bu bitkiyi Türkiye hiçbir sanayi kolunda kullanmıyor.

Eski tarihlerde boya sanayisinde bir dönem kullanılmış olan kırlangıç otu aslında şifa kaynağı.

Bitki tıbbı ile uğraşan hekimler kırlangıç otu kökünün suyunu yaralarda ve cilt hastalıklarında yaygın olarak kullanmış. Bitki yapraklarından elde edilen taze su ile göz hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Göze uygulandığı zaman çok fazla gözü yakıcı ve gözü kızartan bir hal almasına rağmen bir yan etki olarak kabul edilmiyor. 

Diğer Etkileri

Kas gevşeticidir.
Yakıcı etkisi vardır (Cildi hafif tahriş edebilir)
Safra enzimlerini arttırır.
Tansiyonu yükseltir.
Kabızılığı tedavi eder. (İshal eder)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!