Güneş lekeleri için doğal maskeler

Bronz bir tene kavuşmak isterken teninizde oluşan güneş lekeleriyle karşı karşıya kaldıysanız ev yapımı doğal maskeler yardımcınız olabilir.

Güneş lekeleri için doğal maskeler
Güneş lekeleri için doğal maskeler
GİRİŞ 22.07.2016 15:04 GÜNCELLEME 22.07.2016 15:04

Bronz bir tene kavuşmak için başvurulan solaryum ya da güneşlenme ciltte kimi zaman kahverengi lekelere neden olabilir. Kimi zaman koruyucu krem kullanılmasına rağmen de oluşabilen bu lekeler önlem alınmazsa derinleşerek cildinize yerleşebilir. Bu nedenle siz de eğer güneş lekelerinden muazdarip iseniz evde uygulayabileceğiniz doğal karışımlarla bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

Karbonatlı maske tarifi ve uygulaması

1 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı karbonat ilave ederek bir karışım oluşturun ve bu karışımı lekelerin üzerine uygulayın.10 dakika kadar bekletip bol su ile durulayın. Bu karışımı haftada 1 gün uygulayabilirsiniz. Karbonatın beyazlaştırma etkisi lekelerinizin açılmasına yardımcı olur.

Yoğurt maskesi tarifi ve uygulaması

1 adet yumurtanın akını köpürene kadar çırpıp 1 tatlı kaşığı süzme yoğurdu ilave ederek tekrar karıştırın ve 3 damla limon suyu ekleyin. Hazırladığınız maskeyi güneş lekelerinizin üzerine sürün ve bekletin. Maske cildinizde kuruyunca nemli pamukla temizleyip daha sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi 4-5 günde 1 uygulayabilirsiniz ve her 4 uygulamadan sonra en az 15 günlük ara vermelisiniz.

Maydanoz maskesi tarifi ve uygulaması

Yarım maydanozu blendırda parçalayın ve içine1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 dilim limon ekleyin. Cildinize ovalayarak sürün ve 45 dakika bekletin. Bu maskeyi 3 günde 1 uygulayabilirsiniz. Limonun içeriğindeki asitten dolayı bu maske lekelerinizi geçirmeyee yardımcı olur.

Soğan ve sirke karışımı maske tarifi ve uygulaması

Bu karışım bir adet orta boylarda soğanın rendelenerek suyunun çıkarılması ve bu suyun içerisine yarım çay bardağı elma sirkesi konulmasıyla yapılır. Bir pamuk yardımıyla bu karışımı cildinizdeki lekelere uygulayıp yarım saat kadar bekletebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira