Akneye yol açan önemli nedenler

Dr. Mehmet Özeren akneye yol açan önemli nedeni anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Akneye yol açan önemli nedenler
Akneye yol açan önemli nedenler
GİRİŞ 03.03.2017 11:01 GÜNCELLEME 03.03.2017 11:01

Bahçeşehir Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Özeren, “Aknenin nedenleri çok çeşitli olduğu için tedavisinde de farklı yaklaşımlar gerektirir. Aknenin bıraktığı iz günümüzde sıkça uygulanan CO2 lazer sayesinde iyice azalsa da bu safhaya gelmeden tedavi edilmesi çok daha önemlidir” dedi. 

Günümüzde en sık görülen cilt hastalıkları arasında yer alan, yüzümüzün davetsiz misafiri akne, kapısını çaldığı kişide hiç de hoş karşılanmıyor. Çoğu zaman ‘nasılsa geçer’ düşüncesiyle ihmal edildiği için kolayca tedavi edilebilecekken yüzümüzde kalıcı iz bırakmaya kadar ilerleyebiliyor.

Hal böyle olunca kişide içe kapanıklıktan özgüven kaybına, hele hele gençlerin en hassas dönemlerinde depresyona dek psikolojik sorunlara neden olabiliyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Özeren yüzün yanı sıra omuz, sırt ve göğüs bölgesinde de kendini gösteren aknenin kronik bir tablo olduğundan tedavisinin uzun sürebildiğini söylüyor.

Özellikle gençlerin yüzde 90’ında kendini göstermesine rağmen akneye sadece ergenlik değil vitamin takviyelerinden kozmetik ürünlere, sigaradan strese birçok faktörün neden olabildiğini vurgulayan Dr. Mehmet Özeren “Aknenin nedenleri çok çeşitli olduğu için tedavisinde de farklı yaklaşımlar gerektirir. Aknenin bıraktığı iz günümüzde sıkça uygulanan CO2 lazer sayesinde iyice azalsa da bu safhaya gelmeden tedavi edilmesi çok daha önemlidir” dedi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?