Tatil çocuğunuzu hasta etmesin

Okulların önümüzdeki Cuma günü kapanacak olmasıyla birlikte milyonlarca ilk ve orta dereceli okul öğrencileri de tatile giriyor. Uzmanlar, çocukların yaz aylarında beslenmesine dikkat çekiyor.

Tatil çocuğunuzu hasta etmesin
Tatil çocuğunuzu hasta etmesin
GİRİŞ 09.06.2013 08:58 GÜNCELLEME 09.06.2013 08:58

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Özcan, yiyecek ve içecek tüketiminin oldukça arttığı yaz tatillerinde, çocukların çeşitli hastalıklardan korunabilmeleri için en iyi şekilde beslenmeleri gerektiğini söyledi. Çocukların beslenmesinde mevsimsel şartların göz önünde tutulması gerektiğinin altını çizen Uzm. Dr. İsmail Özcan, “Yaz tatilinde çocukların su tüketimine dikkat edilmeli, uzun süre susuz kalmasına izin verilmemeli. Yaz aylarında sayısı ve çeşidi artan, kavun, karpuz, kiraz, çilek, erik gibi mevsim meyvelerinin tercih edilmesi önemlidir. Günde bir defadan fazla olmamak şartıyla dondurmanın da yararlı olduğunu da unutmamak gerekir. Salata ve sebze gibi hafif yaz mönüleri tercih edilmeli, yoğurt, cacık veya ayran ise sofrada mutlaka bulunmalı” diye konuştu.

Uzun yola çıkacak olanları da uyaran Dr. İsmail Özcan, yolculuk öncesi ve sırasında çocukların daha önce denemediği ve bilmediği yiyecekleri tüketmesine izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi. Uzm. Dr. İsmail Özcan şunları kaydetti: “Yolculukta dört-beş saat arayla mola vererek çocuğunuzun yiyecek ve su ihtiyacını karşılayın. Uzun yolculuklarda araçta mutlaka su bulundurulmalı. Çocukların susuzluğa yol açacak aşırı tuzlu besinleri tüketmelerini engelleyin. Tatil için gidilen tatil köyü veya otel gibi yerlerde bulunan hazır yemekleri tüketirken de dikkat edilmeli. Tadı, görünüşü veya kokusu değişik gelen yiyecekleri tüketmeyin. Su ihtiyacınızı kapalı ambalajlı sularla giderin. Musluk veya çeşme sularını içmeyin. Yurtdışı seyahatlerinde, besinlerin içeriğini mutlaka öğrenin. Çocuğunuzun bildiğiniz bir besine alerjisi varsa dikkat edin. Aşırı çikolata ve aşırı baharat tüketiminden kaçının.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu