Evin yeni patronu çocuklar

"Sağlık Buluşmaları"nda "Evin Yeni Patronu Çocuklar" konusunda seminer veren Psikolog Merve Karabiber Gemici, Esenlerli annelere çocuklarla iletişim hakkında birbirinden değerli bilgiler verdi.

Evin yeni patronu çocuklar
Evin yeni patronu çocuklar
GİRİŞ 21.01.2014 13:32 GÜNCELLEME 21.01.2014 13:32

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi ve Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğinde, Esenlerli vatandaşlara yönelik düzenlenen "Sağlık Buluşmaları" seminerleri devam ediyor. Her ay farklı bir konuda, alanında uzman isimler tarafından verilen seminerlerle vatandaşlar sağlıklı yaşamın sırlarını öğreniyor. Son olarak Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere çok sayıda kadın katıldı.

SOMUT ve NET OLUNMALI

İBB Kadın ve Aile Sağlığını Koruma Hizmetleri'nde görevli Psikolog Merve Karabiber Gemici'nin verdiği seminerde "Evin Yeni Patronu Çocuklar" konusu işlendi. Gemici, programda ebeveynlerin çocuklara karşı tutumlarının nasıl olması gerektiğini ve çocukla iletişimde dikkat edilecek noktaları anlattı. "0 - 6 yaş grubu çocuklardan somut isteklerde bulunulmalı ve net olunmalı" diyen Gemici, "Çocuğa sınır koymak güvenliği sağlar. Sınırlar anlaşılır oldukça çocuk tarafından da daha kolay izlenebilir" şeklinde konuştu.

ÇOCUK GÖRÜR, ÇOCUK YAPAR

Çocuklara karşı en sağlıklı tutumun 'Demokratik Tutum' olduğunu vurgulayan Gemici, "Demokratik tutum, otoriter tutumdaki netliği, serbest tutumdaki hak tanınmayı içinde barındırıyor. Demokratik tutumda anne-baba ile çocuk arasında sorunların çözümü noktasında işbirliği var. Çocuk bu süreçte aktif katılımcıdır" dedi. Çocukla iletişimde dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Gemici, "Çocuğa neyi, neden yapması ya da yapmaması gerektiğini doğru şekilde anlatın" tavsiyesinde bulundu. Çocukların anne-babalarının tutumlarından etkilendiğine dikkat çeken Gemici, "Siz kendinizi ne kadar iyi hissederseniz, çocuk da sizi örnek alacaktır çünkü çocuk görür, çocuk yapar" dedi.
Gemici, programın sonunda dinleyenlerden gelen soruları da cevapladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sarhoş şahıs etrafa rastgele ateş açtı, çevredekiler büyük panik yaşadı!
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor