Annelik hayali 48 yaşında gerçekleşti

Isparta'da çocuk hasreti çeken Aksu çifti, evliliklerinin 25'inci yılında erkek bebek sahibi oldu.

Annelik hayali 48 yaşında gerçekleşti
Annelik hayali 48 yaşında gerçekleşti
GİRİŞ 30.01.2014 14:34 GÜNCELLEME 30.01.2014 14:34

Isparta'da 25 yıl önce evlenen Kenan-Aynur Aksu çifti, bazı sorunlar nedeniyle bugüne kadar çocuk sahibi olamadı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tüp bebek tedavisi de yaptıramayan çift, son olarak Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördü.

Aynur Aksu, tedavi sonucunda normal yollardan hamile kaldı. Doğum sancıları artınca hastaneye yatan Aynur Aksu, sezaryenle 3 kilo 300 gram ağırlığında sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. 48 yaşındaki anne olan Aynur Aksu ile eşi, bebeklerine "Abdullah" adını verdi. Isparta Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Pınar Topsakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abdullah bebeğin 2 gün önce annesine büyük bir sevinç yaşatarak dünyaya geldiğini dile getirdi.

Annesinin 25 yıldır beklediği bir bebek olduğunu vurgulayan Topsakal, "Anne, önceden tedavi olmuştu. Hastanemiz tüm doğumların yapılabildiği tam teçhizatlı bir hastane. Anneye mutluluklar diliyorum. Bu doğum, bizleri de hastane çalışanları olarak çok sevindirdi" dedi. Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın da bebeğin aileye hayırlı olmasını dileyerek, "Ender gördüğümüz doğumlardan biri gerçekleşti. Genelde 35 yaşın üstündeki doğumlar risklidir. Günümüzde kadınların erken menopoza girdiklerini düşünürsek, 48 yaşında doğumun çok nadir görülen bir durum olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

"Hep bir çocuğum olsun diye dua ettim"

Uzun yıllar bebek hasreti çeken Aynur Aksu ise 25 yıl sonra annelik duygusunu tatmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Doğum için tedavi gördüğünü ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle tüp bebek tedavisi yaptıramadığına dikkati çeken "Bunca yıl sonra çocuğum oldu. Çocuğum yok diye üzülüyordum. Hep bir çocuğum olsun diye dua ettim. Doktorum Pınar Aydoğan Avşar'a da çok teşekkür ediyorum. Allah herkese nasip etsin" ifadesini kullandı. Aksu, 52 yaşındaki eşi Kenan Aksu'nun da baba olmaktan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!