Anne karnındaki bebeğe müzik dinletin

Anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri bebeğin dış dünyadan duyduğu seslere tepki vermesi.

Anne karnındaki bebeğe müzik dinletin
Anne karnındaki bebeğe müzik dinletin
GİRİŞ 02.02.2014 09:00 GÜNCELLEME 02.02.2014 17:04

Anne adayları sağlıklı beslenmenin dışında başka ne yaparlarsa bebeklerinin gelişimine daha çok etkili olurlar bunu araştırırlar.

Son günlerde bebeğe dinletilen müziğin bebeğin beyin gelişimindeki etkisi araştırılıyor. Özellikle 5. Aydan sonra anne karnındaki bebek sesleri duyuyor. Tabi ki anne karnındaki bebeğin konuşma seslerini normal insanlar kadar net duyması mümkün değil. Bebeğin net duyduğu ses anne sesidir. Çünkü anne bebeğine sesi kemik ve dokulardan iletir. Gebelikte bebeğinize müzik dinletmek için kulaklığı karnınıza tutmanıza gerek yok. Bebek müzik çalarken gelen sesi duyar.

Gebelikte bebeğin müzik dinletmek zekâsını etkiler mi?

Hamilelik döneminde bebeğe müzik dinletmek zekâsını etkilemez. Ancak Normal insanlardaki gibi bebekte de sakinleştirici bir etki yapar. En çok önerilen müzik türleri; Klasik müzik, klasik türk müziği gibi yavaş ve tempolu müziklerdir. Tempolu müzikleri önermiyoruz. Çünkü bebek anne karnında annenin kalp atım ritmine alışkındır.

Müzik annenin de hamilelik döneminde rahat geçirebilmesi için rahatlatan bir faktördür. Stresten uzak durmak hamilelik döneminin en önemli faktörüdür.

hamilelikaylari.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'