Enerji içecekleri çocukları tehdit ediyor

Amerikan Kalp Derneği'nin yeni araştırması, enerji içeceklerinin 6 yaş altındaki çocuklar için ölümcül olabileceğini gösterdi.

Enerji içecekleri çocukları tehdit ediyor
Enerji içecekleri çocukları tehdit ediyor
GİRİŞ 19.11.2014 09:18 GÜNCELLEME 19.11.2014 09:18

5 bin ayrı olaya ilişkin bulguları inceleyerek, 2010-2013 yılları arasında sürdürülen çalışmalarla ortaya çıkan rapora göre, olayların önemli bölümünde kalp ritminde düzensizlik görüldü. Aynı şekilde, kan basıncında ciddi yükselme de belirlendi.

Araştırmaya katılan Michigan Çocuk Hastanesi Şef Doktoru Dr. Steven Lipshultz, çocukların markete gidip enerji içeceklerinden alamayacaklarını fakat evde olanları içebileceklerini belirterek, "Buzdolabından veya ortada bırakılan içecekleri içebilirler" dedi.

Enerji içecekleri genel olarak, yüksek şeker, kafein içeriyor. Bu içeceklere enerji artırması için, Taurine, I-cartine ve amino asit içeren bazı maddeler de ekleniyor. Araştırmalar, esasında bu içeceklerin ‘özel karışımlarına' rağmen, bir fincan kahveden daha fazla uyarıcı olmadığını gösteriyor ama tehlikenin kaynağı, enerji artırıcı olarak eklenen karışımlar.

Çocuklar acile gelince inceleme başladı

Dr.Lipshultz, 2007 yılından itibaren enerji içeceklerini kullanan yetişkin ve çocukların acil servise gelmeye başlamasıyla konuyu incelemeye aldı. Bu içeceklerin kullanımında artışla birlikte şikayetler de artmaya başladı. Kalp rahatsızlıkları ve karaciğerde tahribat gibi bulgular elde edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…