Ödüllü proje! Hem üretiyorlar hem de...

İtalya, Roma’da bir tasarım grubu, çocukların doğaya yaklaşırken üretkenliklerinin farkına varabilecekleri zekice bir proje geliştirmiş.

Ödüllü proje! Hem üretiyorlar hem de...
Ödüllü proje! Hem üretiyorlar hem de...
GİRİŞ 14.10.2016 12:07 GÜNCELLEME 14.10.2016 12:40

Yarı çiftlik – yarı anaokulu

İtalya, Roma’da bir tasarım grubu, çocukların doğaya yaklaşırken üretkenliklerinin farkına varabilecekleri zekice bir proje geliştirmiş. aut- -aut grubunun projesindeki amaç, yarı çiftlik- yarı anaokulu bir kompleks bünyesinde çocukların kendi yiyeceklerini kendilerinin üretmesini sağlamak.

Yani henüz okul öncesi çağlarındayken onlara ekip biçmeyi, toprağı, hasadı öğretmek. “Nursery Fields Forever” adlı proje mimari, iç tasarım, endüstriyel tasarım, kent planlaması gibi konularda fikirlerin yarıştığı AWR International Ideas Competition (AWR Uluslararası Fikirler Yarışması)’da da birinci seçildi.

Hem üretiyorlar hem de iletişim kuruyorlar

Kreş çağındaki çocukların tablet ekranına sığdırılan yeteneklerini ve üretkenliklerini doğa vasıtasıyla ortaya çıkaran bu okulda sınıf yok. Onun yerine sebze ve meyvelerin yetiştiği, hayvanların dolaştığı açık alanlar var.

Okul, çocuklara sadece kendi gıdalarını üretmeyi değil hayvanlarla iletişim kurmayı da öğretiyor. Takım çalışması, sağlıklı yaşam, yenilenebilir enerji gibi konularda da bilinçlendirme sağlanıyor.

KAYNAK: NOLM.US
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı