Musul'dan minik kedisiyle kaçtı

Irak ordusunun, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kent merkezine girmesinden sonra iki ateş arasında kalan siviller güvenli bölgelere kaçmaya devam ediyor.

GİRİŞ 10.11.2016 10:34 GÜNCELLEME 10.11.2016 13:29

Kent merkezinin doğu bölgesindeki mahallelerde, orduya bağlı güvenlik güçleri ve DEAŞ militanları arasındaki sokak çatışmalarının yoğunlaşmasından dolayı evlerini terk eden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor.

Ordu güçleri ve militanların iki ateşi arasında kalan siviller, fırsatının buldukları ilk anda yanlarına hafif eşyaları alarak Musul-Erbil karayolu istikametine doğru kaçıyor. Askerlerin zırhlı araçları içerisinde kent merkezinden çıkarılan aileler, daha sonra Peşmerge güçlerinin kontrol bölgelerine sevk ediliyor.

Peşmerge tarafından kimlik kontrolü ve üst aramasına tabi tutulan siviller, daha sonra Irak merkezi hükümeti ve Birleşmiş Milletler tarafından kurulan sığınmacı kamplarına sevk ediliyor.

Musul'un güneydoğusunda ve 40 kilometre mesafede yer alan Hazır Çadır Kampı'na sevk edilmeyi bekleyen 6-7 yaşlarındaki Melek, elindeki minik kedisiyle oradaki herkesin dikkatini çekti.

"Fresh" üşümesin"

Kentten kaçan aileler yanlarına hafif eşyalarını ve giyeceklerini alırken, Melek ise "Fresh" adındaki minik kedisiyle kaçtığını söylüyor.

Askeri aracın arkasında ailesiyle birlikte bekleyen Melek, AA muhabirine canı gibi sevdiği kedisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını aktararak, "Ailemle birlikte evimi terk ettim. Kendimi değil Fresh'e üzülüyorum. O evin içerisinde uyusun ve üşümesin. Gerekirse ben dışarıda yatarım" ifadelerini kullandı.

DEAŞ'tan dolayı dışarı çıkıp oyun oynayamadığını dile getiren Melek, "Okula hiç gidemedim. Dışarıda oynayamadım. Bu yüzden Fresh ile sevgi bağım arttı. Onu hiç yanımdan ayırmadım" dedi.

Minik kedisinin yanında küçük bir yavru köpeğinin olduğunu üzülerek anlatan Melek, "Onu alamadım. Şu anda ne başına geldiğini bilmiyorum. Ölmüş de olabilir" diye konuştu.

Elindeki minik kedi ile çok çabuk dikkatleri üzerine çeken Melek'e, oradaki güvenlik güçleri de büyük bir ilgi gösterdi. Peşmergeler, "İnsanlar kaçarken kendi derdine düşüyor ancak Melek minik kedisi için üzülüyor" dedi.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım Muhammed, operasyonun başladığı 17 Ekim'den bu yana bölge halkından 37 bin 184 kişinin bakanlığa bağlı kamplara sığındığını belirtmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!