Çorum

Türkiye'nin 28'inci turizm fakültesi "Hitit diyarı"nda kuruldu

15:33 31 Ağustos 2015
Türkiye'nin 28'inci turizm fakültesi "Hitit diyarı"nda kuruldu

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye'nin 28'inci turizm fakültesinin Çorum'da kurulduğunu söyledi.

Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde turizm fakültesi kurulmasına ilişkin teklifin Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilerek, 27 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, yeni kurulan fakültenin hem Çorum hem de üniversitenin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Turizm fakültesiyle beraber üniversitedeki fakülte sayısının 8'e çıktığını kaydeden Alkan, henüz 9 yıllık geçmişe sahip Hitit Üniversitesi'nin 8 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 11 araştırma ve uygulama merkeziyle büyümesini hızla sürdürdüğünü vurguladı.

Alkan, Çorum'un, Hitit medeniyetinin merkezinde yer almasının yanı sıra sahip olduğu tarihi, kültürel ve coğrafi yapısıyla kültür turizmi açısından muhteşem zenginliğe sahip olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Tarihi mimarisi ve özgün somut-soyut değerleriyle önemli kültürel çekiciliği olan ilimiz, her yıl gerek yerli gerekse dünyanın dört bir yanından yabancı ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Mevcut değerlerin ortaya çıkarılması ve turizm potansiyelinin harekete geçirilip daha da ileriye taşınması noktasında önemli bir işlev görecek olan turizm fakültesi, şüphesiz ilimizin tanınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Dolayısıyla şehrimizde kurulan bu fakültede verilecek eğitimin temel hedefi başta Çorum olmak üzere mikro düzeyde şehir ve Orta Karadeniz bölgesi, makro düzeyde ise ülke genelinde gereksinim duyulan eğitimli iş gücünün yetiştirilmesine ve ülke turizminin gelişimine katkı sağlamak olacaktır."

Alkan, gelecek yıllarda öğrenci alımı yapılacak fakültenin dekanlık görevine de vekaleten Prof. Dr. Mustafa Bıyık'ın görevlendirildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.