Çorum

1 Eylül Dünya Barış Günü

16:08 31 Ağustos 2015
1 Eylül Dünya Barış Günü

CHP Çorum İl Başkanı Yıldırım, mesaj yayımladı

CHP Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım, "Yaşadığınız hayat, oturduğunuz semt, ilçe, şehir ve ülke neresi olursa olsun tüm insanlığın bugün için en acil ihtiyacı barıştır" diye belirtti.

Yıldırım, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, barışın, ekonomik sorunlardan, kalkınmışlık ve gelişmişlik düzeylerimizden de daha önemli, acil ve sıcak bir ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini kaydetti.

"Kardeşin kardeşi, komşunun komşuyu, bölgenin bölgeyi, bir dinin bir mezhebin mensuplarının başka bir dini ve mezhebi hasım gördüğü ve tahammül edemediği, yaşam hakkı tanımak istemediği günlerden, yıllardan geçiyoruz" ifadesinde bulunan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bombanın, silahın, katliamın adeta sıradanlaştığı, birileri tarafından sıradanlaştırılmak istendiği, nefret dilinin yaygınlaştığı, ötekileştirmenin marifet sayıldığı bir uçurumun kenarına doğru hızla sürüklenmekteyiz. İşte böyle bir ortamda, gelecek nesillere, bugünkü ortama alternatif bir iklim bırakmak, bizim görevimiz. Çünkü, çocuklarımız yarın bizlere dönüp 'Anne, baba.. O gün ortalık toz duman içindeyken, silahlar patlarken, nefret ve kin mermileri havada uçuşurken, sen ne yaptın?' diye soracaklar. Yaşadığınız hayat, oturduğunuz semt, ilçe, şehir ve ülke neresi olursa olsun tüm insanlığın bugün için en acil ihtiyacı barıştır. Bu dünyanın ve toplumun vicdan sahibi akıl ve izan sahibi insanları olarak, yani savaşı savunan bir avuç azınlığın karşısındaki vicdanlı çoğunluk olarak, güçlerimizi birleştirmemiz ve 'barış, şimdi' diye haykırmamız gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.