Çorum

Genelkurmay gazileri Ankara'da ağırlayacak

14:52 02 Eylül 2015
Genelkurmay gazileri Ankara'da ağırlayacak

 Genelkurmay Başkanlığı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çeşitli meslek gruplarından gaziler ile yakınlarını Ankara'da ağırlayacak.

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yurdun dört bir yanından davet edilen gazilerin Ankara’da misafir edileceği, 18-20 Eylül tarihlerindeki etkinliğe sadece asker gazilerinin değil polis, köy korucusu ve hemşire olmak üzere tüm gazileri temsilen davetlilerin katılacağı belirtildi.

Etkinliğe 19 gazi ile 25 gazi yakını olmak üzere 44 kişinin davet edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"19 Eylül 2015 günü Genelkurmay Karargahı'na geçecek davetliler, Atatürk Kültür Sitesinde Gaziler Günü Töreni'ne katılacak. Törenin ardından davetliler, Mehmetçik yemekhanesinde generaller ve erlerle aynı masalarda öğle yemeği yiyecek. Gazilerimiz ve aileleri Ankara'daki etkinliklerde ayrıca Anıtkabir, Hava Kuvvetleri Müzesi ile TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığını ziyaret edecekler."

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan Çorumlu gazi polise davet 

Çorum'da yaşayan üç çocuk babası gazi polis Erol Aydın da Genelkurmay Başkanlığının etkinliğine davet edildi. 

Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ve eşi Hamide Arslan, Çorum Garnizon ve İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Metin Özbek ve eşi Nurcan Özbek, Ulukavak Mahallesi'nde yaşayan Aydın'ı ziyaret ederek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın davetiyesini takdim etti. 

Tuğgeneral Arslan, ziyarette yaptığı konuşmada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın selamını getirdiklerini belirterek, "Ankara'da düzenlenecek resepsiyon ve etkinliğe sizleri davet etti. Hizmetlerinizden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Devlet her zaman gazilerimizin yanındadır. Terör belası sizin döneminizde de vardı. Siz mücadele ettiniz, şu anda devam ediyor. Hep beraber bu mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.  

Gazi Aydın da Gaziler Günü daveti için teşekkür ederek etkinliğe ailesiyle beraber katılacağını kaydetti.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yaparken 1993 yılında görev sırasında yaralandığını anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Şırnak'ta görev yaparken teröristler askerlerin geçişi sırasında pusu kurmuşlardı. Askerlerimizin yaralandığını öğrenince bölgeye en yakın ekip olarak emir beklemeden olay yerine intikal ettik. Yolda biz de pusuya düştük. Zırhlı araçla giderken anti tank mayınının üzerinden geçtik. O dönemde ilk defa karayolunda anti tank mayınına basan bizdik. Ben en son patlama sesini duymuştum. Ondan sonra da bir şey hatırlamadım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.