Çorum

Okullarda ilk ders zili çaldı

13:35 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

Çorum'da 97 bin 280 öğrenci ders başı yaptı

 Çorum'da 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 97 bin 280 öğrenci ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Ulukavak Mahallesi'ndeki İstiklal İlkokulu'nda düzenlenen törene, Vali Vekili Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Songüt ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Vekili Saçan, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını temenni ederek öğrenci ve öğretmenler için sorunlardan uzak, başarılı bir dönemin başlangıcı olmasını diledi. 

İl genelinde yaklaşık 98 bin öğrencinin ders başı yaptığını ifade eden Saçan, "Uzun bir tatil dönemi geride kaldı. Okullar kapanırken sizleri ailelerinize emanet etmiştik. Onlar da yeniden sizleri öğretmenlerinize emanet ediyor. Çocuğu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde öğretmenlik yapan bir baba olarak tüm öğretmenlerimize, öğrenci ve idarecilerimize başarılı bir yıl diliyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Songüt de il genelinde toplam 97 bin 280 öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 7 bin 180 öğretmenin görev yapacağını kaydetti. 

Törende öğrenciler tarafından şiirler okunup, türküler seslendirildi. Törenin ardından sınıfları gezen Vaki Vekili Saçan, öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.