Çorum

Şehit babasının cenaze törenindeki açıklaması

16:05 31 Ocak 2016
Şehit babasının cenaze törenindeki açıklaması

İstanbul'daki trafik kazasında şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün babası Ahmet Çetin Alagöz, oğlunun cenaze töreni sırasında söylediği zırhlı araçlarla ilgili sözlerinin maksadını aşarak çarpıtıldığını söyledi.

Alagöz, yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in kullandığı otomobilin polis aracına çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru oğlu İsmet Fatih Alagöz'ün, dünkü cenaze töreni sırasında kendisine başsağlığı dileklerini ileten bir emniyet yetkilisi ile arasında geçen diyaloğun ardından bazı medya organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Taziyeleri kabul ettiği Ulukavak Mahallesindeki evinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alagöz, "Oğlumun cenazesi sırasında Diyanet İşleri Başkalığı için söylediğim ifadeler çarpıtılmış, sözlerim adeta cımbızlanarak bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada yer almıştır. Acımızın büyüklüğünün etkisiyle, geride kalan polis ve asker evlatlarımızı koruma içgüdüsüyle söylediğim, temenni niteliğindeki zırhlı araçların tahsisiyle ilgili sözlerimde hiçbir art niyet ve isyan yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığını yıpratma girişimine alet edildiğimiz için acımız bir kat daha artmıştır" diye konuştu.

Oğlunun şehit olmasına yol açan kaza anından itibaren ilgili kurumların kendileriyle yakından ilgilendiğini ifade eden Alagöz, "Başta ilimiz valiliği, belediyesi, emniyet teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı, şehidimiz ve ailemizle yakından ilgilenmiş, işlerini hassasiyetle yapmışlar, yapmaya da devam etmektedirler" ifadelerini kullandı.

- Olay

İstanbul Beşiktaş'ta, Çırağan Caddesi Ortaköy yönünde seyir halinde bulunan 34 A 4342 plakalı trafik polisi aracı, karşı yönden gelen yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in kullandığı 34 RUZ 27 plakalı otomobille çarpışmıştı. Araçta bulunan 2 polis memurundan biri otomobilden fırlayarak, diğeri ise otomobilde sıkışarak ağır yaralanmıştı. Araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesinde şehit olmuş ve dün memleketi Çorum'da toprağa verilmişti.

Kazanın ardından yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.