Çorum

"Kuşlar aç kalmasın" diye doğaya yem bıraktılar

14:12 02 Şubat 2016
"Kuşlar aç kalmasın" diye doğaya yem bıraktılar

Çorum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlar için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce doğaya 5 ton yem bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Sıklık mevkisi, Çomar Barajı, Karapürçek çöplüğü ve Gölünyazı mevkisi ile Alaca, İskilip, Osmancık ve Kargı ilçelerinde kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlar için yemleme çalışması yapıldı.

Vali Ahmet Kara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Ermiş ile Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Yüksel Şimşir de Sıklık mevkisindeki 5 ton yemin doğaya bırakılması çalışmalarına katıldı.

Vali Kara, kış şartlarında yaşam mücadelesi veren yaban hayvanlarının korunmasının devletin görevleri arasında bulunduğunu söyledi. Doğaya en fazla zararı insanların verdiğini vurgulayan Kara, "Tabiatta insanlar ormanları kesmeden önce hayvanlar hayatlarını rahatça yaşayabiliyordu. İnsanların ağaçları kesmeleri nedeniyle hayvanlar insanların olduğu alanlara iniyor, insanlara zarar verebiliyor" dedi.

İnsan hakları gibi hayvanların da hakları bulunduğuna dikkati çeken Kara, şunları kaydetti:

"Uluslararası kuruluşlar ve ulusal mevzuatımızda da düzenlenen hayvan haklarına riayet etmek zorundayız. Sadece insanlara karşı vazifemiz yok, bütün canlılara karşı sorumluluğumuz var. Bugün da yaban hayvanlarına karşı vazifemizi yerine getirmek için toplandık, onlara yem vereceğiz. Bizim her yere ulaşma imkanımız yok ancak halkımız bu konuda bilinçlenir ve köy halkı kendi bölgesindeki yabani hayvanları korursa daha çok hayvanı kurtarmış oluruz."

Şimşir de son 4 yılda doğaya 149 ton yem bırakıldığını, bu kış döneminde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yaklaşık 18 ton yemleme yapıldığı bildirdi.

Kurt, tilki gibi yırtıcı hayvanlar ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Şimşir, bunlar için de yiyecek temin ederek doğaya bırakılacağını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.