Çorum

Sungurlu'da aktarda satılan ürünler ilgi görüyor

15:19 03 Şubat 2016
Sungurlu'da aktarda satılan ürünler ilgi görüyor

Çorum'un Sungurlu ilçesinde geçen kış mevsimi dolayısıyla vatandaşlar aktarlarda satılan ürünlere ilgi gösteriyor.

İlçede uzun yıllardır aktarlık yapan Hüdaverdi Yücesoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havalar nedeniyle Ihlamur, adaçayı ve kuşburnu bitkilerine talebin oldukça fazla olduğunu söyledi.

Ihlamur, adaçayı ve kuşburnu bitkilerinin soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade eden Yücesoy, şöyle devam etti:

"Soğuk kış günlerinde vatandaşlarımız bitkisel tedavi yöntemlerine başvuruyor. Ihlamur, adaçayı, kuşburnu başta olmak üzere gülhatmi, zencefil, zerdeçal, havlıcan gibi bitkiler yoğun yoğun ilgi görüyor. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan bu bitkiler, vücudu gribal enfeksiyonlara karşı korumakta oldukça başarılı. Bu bitkilerden bazılarını insanlarımız tadından dolayı kullanmakta zorluk çekiyor. Bu durumdaki vatandaşlarımıza bal veya pekmez karışımı ile kullanmalarını öneriyoruz."

Vatandaşların, soğuk algınlığına karşı korunmada kendilerine bir karışım önermelerini istediğini ifade eden Yücesoy, "Bazı vatandaşlarımız çeşitli yayın organlarında gördükleri bitkileri gelip satın alıyor. Bazıları ise bizden soğuk algınlığına karşı bitki karışımı önermemizi istiyor. Bu vatandaşlarımıza tarçın, zerdeçal, narçiçeği, kuşburnu, adaçayı, zencefil, havlıcan bitkilerini öneriyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.