Çorum

İlk ders "okul sütü" ile başladı

13:34 08 Şubat 2016
İlk ders "okul sütü" ile başladı

Çorum'da yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapan 33 bin 915 okul öncesi ve ilkokul öğrencisine ilk derste okul sütü dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılında başlatılan "Okul Sütü Programı", Çorum'daki 288 okulda uygulanmaya devam ediyor. Vali Yardımcısı Adem Saçan, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Ermiş ve Sağlık Müdürü İsmail Yücel ile İsmail Kakaç İlkokulu'nda öğrencilere süt dağıttı.

Bazı sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Saçan, süt içmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Süt içmenin önemine değinen Saçan, "Sağlıklı büyümek için gerekli olan sütü çocuklarımızla buluşturarak, hem bu alışkanlığı artırmak hem de çocuklarımızın sağlıklı olarak yarınlara ulaşmalarına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Büyük ise Okul Sütü Programı kapsamında Çorum'da 288 okuldaki 33 bin 915 okul öncesi ve ilkokul öğrencisine eğitim öğretim yılı sonuna kadar 1 milyon 627 bin 920 paket süt dağıtılacağını söyledi. Bugünden itibaren haftada 3 gün olmak üzere okulların kapanacağını güne kadar öğrencilere süt dağıtımının süreceğini bildiren Büyük, süte karşı duyarlılığı bulunan öğrencilerin kapsam dışında tutulduğunu kaydetti.

Sağlık Müdürü Yücel de çocuk yaşlarda süt tüketiminin sağlıklı bireylerin yetiştirilmesine vesile olduğunu vurgulayarak, ailelerin çocuklarına süt içme alışkanlığı kazandırmasını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.