Çorum

Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yapılan eş zamanlı saldırı

14:14 14 Şubat 2016
Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yapılan eş zamanlı saldırı

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Çorum Şube Başkanı Murat İslam, Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yapılan saldırıya ilişkin, "Son dönemlerde artan bir şekilde İslam coğrafyasının bütününü kuşatmayı, sindirmeyi planlayan küresel güçlerin saldırılarına maruz kalınmaktadır. Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik eş zamanlı gerçekleşen silahlı saldırıların da bu geniş kapsamlı saldırı kampanyasının bir parçası olduğu açıktır" dedi.

İslam, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yapılan saldırıyı kınayarak, adil kamuoyunun, saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yargı önüne çıkarılmasını beklediğini belirtti.

"İslam ümmetinin, emperyalist ve zalim güçlere karşı var olma iradesinin kapsamlı bir kuşatma harekatıyla sindirilmeye, imha edilmeye çalışıldığı günlerden geçtiklerini" savunan İslam, küresel haramiler ve işbirlikçilerinin kimliksiz, kişiliksiz yığınlar oluşturup, hükümlerini sürdürebilmek için her türlü zulmü ve vahşeti icra etmekten kaçınmadıklarını vurguladı.

Başta Suriye olmak üzere Filistin'den Irak'a, Bangladeş'ten Mısır'a kadar her yerde İslam'ın kimliğinin yok edilmeye çalışıldığını kaydeden İslam, şunları ifade etti:

"Şüphesiz Türkiye de bu kuşatma çabalarının tam odağında yer almakta ve küresel vesayete karşı Müslüman halklar lehine son yıllarda ortaya koyduğu sahiplenici tutumdan ötürü gerek içeriden gerek dışarıdan hedef alınmaktadır. Son dönemlerde artan bir şekilde İslam coğrafyasının bütününü kuşatmayı, sindirmeyi planlayan küresel güçlerin saldırılarına maruz kalınmaktadır. Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik eş zamanlı gerçekleşen silahlı saldırıların da bu geniş kapsamlı saldırı kampanyasının bir parçası olduğu açıktır. Kuşkusuz bu alçakça saldırıların tetikçilerinin bir an önce yakalanıp yargı önüne çıkartılması tüm duyarlı, adil kamuoyu gibi bizim de talebimizdir."

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinin, İslami camianın sesi olan yayın kuruluşlarından olduğunu belirten İslam, "Bu saldırıları şiddetle lanetlerken her iki gazetenin yöneticileri ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ve yine emperyalist güçlerin taşeronluğunu üstlenmiş çapulcuların saldırıları karşısında dün olduğu gibi bugün de kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.