Çorum

Çorum'da "sokak köpeğinin öldürüldüğü" iddiası

15:17 24 Mart 2016
Çorum'da "sokak köpeğinin öldürüldüğü" iddiası

Çorum'un Osmancık ilçesinde tabancayla vurularak yaralanan sokak köpeğinin çöp kamyonunda preslendiği iddiasıyla ilgili Valilik ve Osmancık Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Vali Ahmet Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmancık ilçesinin Koyunbaba Mahallesi'nde bir sokak köpeğinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tabancayla vurulduktan sonra yaralı halde belediyenin temizlik görevlilerince çöp kamyonunun presleme bölümüne atıldığı yönünde basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan iddialar hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi.

Soruşturmanın en kısa sürede tamamlanacağını bildiren Kara, "Osmancık Kaymakamlığımız köpeği vuran kişi ile çöp kamyonuna attıkları iddia eden temizlik görevlileri, kamyonun sürücüsü ve sorumlu amiri tespit ediyor. Ayrıca meskun mahalde silah atılması konusunda emniyet güçlerimiz tarafından da soruşturma yürütülüyor. İlgililer hakkında adli ve idari yönden soruşturma başlatıldı. Sorumlular hakkında gereken işlem yapılacaktır" dedi.

Osmancık Belediye Başkan Vekili Dursun Barışmaz da yaptığı yazılı açıklamada, ilgili personel hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti.

Olayın 21 Mart Pazartesi günü Koyunbaba Mahallesi Vatan Caddesi'nde meydana geldiğini aktaran Barışmaz, şunları kaydetti:

"Söz konusu alanda 'bir köpek ölüsünün bulunduğu' şeklinde mahalle muhtarı tarafından ihbar yapılmış. Öldüğü düşünülen sokak hayvanının kaldırılması için temizlik işleri personeli sevk edilmiş, aynı zamanda ölüm nedeninin tespiti için Osmancık Belediyesi Veteriner Hekimi İsmail Bilgener de yönlendirilmiştir. Köpeğin silahla vurulduğu, ağır derecede yaralı olduğu tespit edildiğinden hızlı şekilde tedavi merkezine götürülmesi kararlaştırılmış. Temizlik işleri personeli zaman kaybını dikkate alarak aracın sıkıştırma mekanizmasının dışında bulunan taşıma bölümüne koyarak tedavi merkezine götürmüştür. Ancak tedavi merkezine ulaşıncaya kadar köpek hayatını kaybetmiştir. Bunun üzerine Osmancık Belediye Başkanlığı tarafından ilgili personel hakkında ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.