Çorum

Çorum'daki "sokak köpeğinin öldürüldüğü" iddiası

18:16 28 Mart 2016
Çorum'daki "sokak köpeğinin öldürüldüğü" iddiası

Çorum Valisi Ahmet Kara, Osmancık ilçesinde tabancayla vurularak yaralanan sokak köpeğinin çöp kamyonunda preslendiği iddiasıyla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Soruşturma kapsamında ilk olarak aynı zamanda belediyenin temizlik işleri müdür vekili olan ilgili veteriner hekim açığa alındı. Ayrıca Hayvanları Koruma Kanunu gereğince veteriner hekime 2 bin lira, belediyeye de 5 bin lira para cezası uygulandı." dedi.

Kara, Sağlık Bakanlığınca Çorum'a tahsis edilen ambulansların dağıtım töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmancık ilçesinin Koyunbaba Mahallesi'nde bir sokak köpeğinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tabancayla vurulduktan sonra yaralı halde belediyenin temizlik görevlilerince çöp kamyonunun presleme bölümüne atıldığı yönündeki iddialar hakkında soruşturma başlattıklarını anımsattı.

Soruşturma için vali yardımcısı ve mahalli idareler müdürünü görevlendirdiğini ifade eden Vali Kara, "Bu üzücü olaya valilik tarafından el konuldu. Soruşturma kapsamında ilk olarak aynı zamanda belediyenin temizlik işleri müdür vekili olan ilgili veteriner hekim açığa alındı. Ayrıca Hayvanları Koruma Kanunu gereğince veteriner hekime 2 bin lira, belediyeye de 5 bin lira para cezası uygulandı. Soruşturma devam ediyor, olay incelenmeye devam ediliyor. Vali yardımcım ile mahalli idareler müdürümüzü soruşturma takibi için görevlendirdim." diye konuştu.

Köpeği tabancayla vuran kişinin mahalle muhtarı olduğunu bildiren Ahmet Kara, "Şu ana kadar gelinen noktada muhtarın kusurlu olduğu görülüyor. Çünkü kendisi 'köpek çocuklara saldırıyordu, ben de köpeğe bir el ateş ettim' diyor. Ancak, köpekte iki kurşun yarası olduğu görülmüştür. Veteriner hekimin de kusurlu olduğunu düşünüyoruz. Yeteri kadar kontrol etmeden 'köpeğin öldüğünü' söylemiş daha sonra da çöp arabasına atılmış." ifadelerini kullandı.

Vali Kara, soruşturmanın tamamlanmasının ardından tüm sorumluların ortaya çıkarılarak gerekli cezaların uygulanacağını da kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.