Çorum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

20:00 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Çorum Valisi Ahmet Kara ile AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kara, mesajında, bu bayramın, sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olduğunu vurguladı. Kara, 23 Nisan'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı çocuklara sevgi ve güvenini gösterdiğini aktardı.

Kara, şunları kaydetti:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sadece dostluk köprülerinin temelleri değil, yaşanabilir bir dünyanın temelleri de güçlendirilmektedir. Devletimiz, gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük bir gayret içindedir. İnanıyorum ki sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hakim, milli ve lanevi değerlerimize bağlı bir nesil yetişmekte ve ülkemizin yarınları bugünden inşa edilmektedir. Bu duygularla çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, tüm milletimizin, çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

- TBMM İdare Amiri Uslu

Salim Uslu da mesajında, TBMM'nin 96. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Türk milletinin istiklal mücadelesinde birlik ve beraberliğinden aldığı güçle imkansızı başardığını vurgulayan Uslu, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, varlığıyla, onurlu duruşuyla, cesur kararlarıyla bu mücadeleyi yürütenlere güç verirken, aziz milletimizin de sesi, umudu ve rehberi olmuştur. Türkiye bugün, 96 yıllık birikimine bağlı olarak tercihini çağdaş, demokratik ve hukuk devletinin en güçlü şekilde yaşamasından yana kullanmaktadır. Ülkemiz, geçilen bu önemli süreçte birlik ve beraberliğini sonuna kadar sürdürerek istiklal mücadelesindeki kararlılığını ortaya koymaya devam edecektir. Bu vesileye cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal'i, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin 'milli egemenlik' bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.