Çorum

Çorum'dan Bosnalı öğrencilere kırtasiye yardımı

16:23 24 Nisan 2016
Çorum'dan Bosnalı öğrencilere kırtasiye yardımı

Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye malzemeleriyle dolu tır Bosnalı öğrencilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, yaptığı yazılı açıklamada, Çorum Belediyesinin geçtiğimiz aylarda da Bosnalı öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduğunu anımsattı.

Bosna Hersek'te bulunun Yunus Emre Enstitüsü'yle birlikte yürütülen "Tercihim Türkçe" Projesi kapsamında Türkçeyi seçmeli ders olarak seçen öğrencilere yönelik hediyeler gönderdiklerini belirten Gül, şunları kaydetti:

"Daha önce Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve belediye ekibi Bosnalı öğrencileri hediyelerle ziyaret etmişti. Türkçeyi seçmeli ders olarak alan bu öğrencilere ulaştırılmak üzere 2 bin cetvel seti, 4 bin çizgili defter, 4 bin kareli defter, 24 bin kurşun kalem, 24 bin kırmızı kalem, 2 bin silgi, 2 bin kalemtıraş, 2 bin okul çantasının bulunduğu ikinci kırtasiye yardım tırı da yola çıktı."

Türkçeye gönül veren Bosnalı çocukların kendileri için Türkiye’de eğitim gören çocuklardan hiçbir farkı olmadığını ifade eden Zeki Gül, ihtiyaç durumunda bu tür malzemeleri göndermeye devam edeceklerini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.