Çorum

Çorum'da 300 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

16:41 24 Nisan 2016
Çorum'da 300 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması Projesi" kapsamında Çorum'da 300 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu bahçesinde düzenlenen törende, Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından merkezde 144, ilçelerde de 156 olmak üzere toplamda 300 bisiklet, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edildi.

Çorum Valisi Ahmet Kara, programda yaptığı konuşmada, hastalık gelmeden önce sağlığın korunmasına, beslenmeye ve spora önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Çağdaş uluslarda bisikletin yerinin önemine vurgu yapan Kara, "Bisikletlilerin trafikte dikkate alınmaları yönünde hem şoförlerin eğitilmesi hem trafik polislerinin uyarılması hem de okullarda öğrencilere bu bilinci yerleştirmek için gerekli çalışmaların yapılması bizlerin görevidir. Bisiklet sporun yanı sıra ekonomik bir ulaşım aracıdır. Havamızı kirletmez, yakıta ihtiyacı yok, en çevreci araçtır bisiklet." diye konuştu.

Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İksen Ceritoğlu Kurt da öğrencilerin mutlaka kask takmalarını, bisiklet yolu varsa oradan gitmelerini ve trafik konusunda dikkatli olmalarını söyledi.

Spor yapmanın insan vücuduna olan faydalarını aktaran Kurt, "Sağlıklı vücutta sağlıklı beyinler yetiştirilmesi için önce spor. Hükümet politikası olarak sağlıklı gençlerin yetiştirilmesi için sporu önemsiyoruz. Özellikle bu konuda annelere büyük görev düşüyor. Çocuklarımızı anne sütüyle başlayarak doğal şeylerle beslememiz ve geleceğe sağlıklı bireyler yetiştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çorum Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış ise bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla çocuklara, gençlere, okullara, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere bisiklet temini konusunda destek verdiklerini söyledi.

Bisikletin hayatta daha yaygın hale gelmesi gerektiğine vurgu yapan Barış, çalışmalarına verilen destekten dolayı herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.