Çorum

"Şehitlerin kamu borcu silinsin" kampanyası

18:15 16 Mayıs 2016
"Şehitlerin kamu borcu silinsin" kampanyası

Çorum'da yerel bir gazetede muhabirlik yapan Erol Taşkan, sosyal medya hesabından şehitlerin kamuya olan borçlarının silinmesi için kampanya başlattı.

“Şehitlerimizin tüm kamu borçları silinsin. Çünkü onlar bu vatana borçlarını canlarıyla ödedi. Onlardan alacağımız değil, onlara borcumuz var” sloganıyla başlattığı kampanya, sosyal medyada destek görüyor.

Başlattığı kampanya hakkında meslektaşlarına bilgi veren Taşkan, milletin ve devletin şehitlere karşı tarif edilemez bir vefa duygusu taşıdığını söyledi.

Şehit ailelerinin dillendirmediği sıkıntıların olduğunu belirten Taşkan, "Maliye, SGK ve belediye gibi kurumlara borcu olan şehitlerimizin ardından, ailelerine icra takipleri yapılma zorunluluğu karşımıza çıkıyor. Hiç bir şehit ailesi, evladını ne millete ne de devlete borçlu bırakmaz, yatağını satar borcunu yine öder. Biz konuya dikkat çekip, küçük bir düzenleme yapılarak, şehitlerimizin tüm kamu borçlarının silinmesi için bir ateş yaktık. Umarım ki bu alev büyür ve dev bir meşaleye dönüşerek, kanun nezdinde karşılık bulur." dedi.

Taşkan, TBMM'de yapılacak bir düzenleme ile vatan için canını veren evlatların kamu borçları silinebileceğine dikkati çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.