Çorum

Mardin'deki terör saldırısı

12:31 24 Haziran 2016
Mardin'deki terör saldırısı

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un (36) Çorum'daki babaevinde yas var.

Mardin'in Derik ilçesindeki bir eve güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda evden açılan ateş sonucu çıkan çatışmada yaşamını yitiren Erkoç'un şehadet haberi Çorum'daki babaevine ulaştı. Evli ve 2 çocuk babası Erkoç'un şehit olduğu haberi, Buharaevler Mahallesi'nde oturan baba Hüseyin ile anne Güleser Erkoç'a İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince verildi.

Bu sırada fenalık geçiren bazı aile fertlerine 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Çelik, aileyi ziyaret ederek taziyelerini iletti. Daha sonra evden çıkan baba Hüseyin Erkoç, evin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Erkoç'un gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Şehidin tayininin Isparta'ya çıktığı ve kısa bir süre sonra yeni görev yerine geçmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. İki gün önce bir yakınının cenaze törenine katılmak üzere Çorum'a gelen şehidin, cenaze töreninin ardından aynı gün Mardin'e döndüğü ifade edildi. Şehidin eşi Gülay Erkoç'un 12 yaşındaki kızı Aybüke ile 6 yaşındaki oğlu Emre ile Amasya'da yaşadığı öğrenildi.

Şehidin naaşının, Mardin'de düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği, buradan da karayoluyla Çorum'a ulaştırılıp yarın öğle namazından sonra defnedileceği belirtildi.

Mardin'in Derik ilçesinde bir eve güvenlik güçlerince operasyon düzenlenmiş, evden açılan ateşe güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuştu. Şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın (29) Çorum'un Osmancık ilçesindeki babaevine de şehadet haberi verilmişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.