Çorum

Ramazan Bayramı öncesi sürücülere uyarı

18:18 28 Haziran 2016
Ramazan Bayramı öncesi sürücülere uyarı

Çorum Şoförler ve Naklieyciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu.

Oda Başkanı Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, bayram tatillerinde trafikte yoğunluğun arttığına dikkati çekerek, sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Araç kullananların her 2 saatte bir 15 dakika mola vermesi gerektiğini dile getiren Başkan Şahin, şunları kaydetti:

"Bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları gerekiyor. Trafik kazalarının birçoğu bu tür sürücü hatalarından kaynaklanıyor. İstatistiklere göre kazalarda yüzde 95 sürücü hatası bulunuyor. Bu nedenle sürücülerin trafik kurallarına uyması çok önemli. Uykusuz ve yorgun asla yola çıkılmaması gerekiyor. Uzun yolculuklarda verilen 15 dakikalık molalar hayat kurtarır. Sürücülerin can güvenliği için emniyet kemeri takmaları ve cep telefonuyla konuşmamaları gerek. Sürücülerimiz yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışsın. Asla yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmayalım."

Şahin, bayramlarda artan trafik kazalarının herkesi derinden üzdüğünü, bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmediğini kaydetti.

Şahin, "Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak ve toplu taşıma araçlarını tercih ederek durdurabilir ve azaltabiliriz. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir, hatalı sollama yapmaz, kuralları ihlal etmez." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.