Çorum

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

16:56 29 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırını kınadı.

Hitit Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, mübarek ramazan ayı ve bayram öncesinde düzenlenen hain saldırılarla terörün inanç ve değer gözetmeksizin hedef aldığı kitlede ayrım yapmadığının bir kez daha gözler önüne serildiğine dikkat çekilerek, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunuldu.

Terör saldırısının bayram öncesinde yoğun olarak kullanılacak uluslararası bir terminalin ve dünyanın en önemli uçuş merkezlerinden biri olan İstanbul’da her milletten insanın olduğu bir mekanda gerçekleştirilmiş olmasının, artık terörün sadece Türk milletinin birliğine ve vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılmadığı, tüm insanlığı hedef aldığını gösterdiği vurgulayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kalleş saldırının herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır. Dünyanın özellikle de Batı ülkelerinin yönetimleriyle, parlementolarıyla, medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla terör örgütlerinin bu oyununa karşı artık kararlı bir duruş sergilemelerini beklemekteyiz. Atatürk Havalimanı'na düzenlenen hain terör saldırısı, 79 milyon Türk vatandaşıyla birlikte 7,5 milyar insanlığın tamamına yönelik olduğunu göstermekte olup artık tüm devletlerin tüm insanlık olarak ele ele verip teröre karşı ortak hareket etme zamanıdır. Unutulmamalıdır ki bu menfur saldırıdan medet umanlar, hain planlarıyla asla emellerine ulaşamayacaklardır."

- Çorum TSO'dan kınama

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da terör saldırısını lanetledi.

Başaranhıncal, yazılı açıklamasında, Ramazan Bayramı'na az bir süre kala yaşanan insanlık dışı saldırının Türk milletini derinden etkilediğini belirterek, sivillere yönelik düzenlenen saldırının, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti.

Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik terörist eylemlerinin hiçbir zaman başarıya ulaşamadığını vurgulayan Başaranhıncal, "Atalarımızdan bize emanet kalan bu vatan toprağını ve şehitlerimizin kanını taşıyan şanlı Türk bayrağımızı koruma azmimiz hiçbir zaman kaybolmayacağı gibi, kimse de elimizden alamayacaktır. Din adına mücadele verdiğini iddia eden bir terör örgütünün mübarek ramazan ayında masum insanları katletmesi aslında terörün ve teröristin dininin, milliyetinin, ırkının olmadığının en çarpıcı delilidir. Şimdi ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozma, bir yandan acımızı yaşarken diğer yandan da aydınlık yarınlar için çok çalışma zamanıdır." ifadelerini kullandı.

- Kamu-Sen Temsilciliği'nden tepki

Türkiye Kamu-­Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim­-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan hain terör saldırısını, şiddetle ve nefretle lanetlediklerini kaydetti.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, mübarek ramazan ayının dualarının, bu saldırıları tasarlayanların gün yüzüne çıkarılması ve gereken şekilde cezalandırılmasından yana olduğunu dile getirerek, "Milletimizin birliği ve dirliğine yönelik kalleş saldırılar hız kesmeden devam ederken, bu alçak saldırıları planlayan hainler iyi bilmelidir ki, bu milletin birliği ve dirliğini bozmaya asla güçleri yetmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.