Çorum

İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepkiler

01:34 16 Temmuz 2016
İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepkiler

Çorum il merkezi ve Osmancık ilçesinde vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı.

Gazi Caddesi'ndeki valilik binası ile AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" sloganları atarak hükümete destek verdi. Vatandaşlar, sloganların yanı sıra alkış ve ıslıklarla İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

Tepkiler sırasında Vali Necmeddin Kılıç da makamına gelerek, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile görüştü. Vali Kılıç, daha sonra valilik önünde yaptığı açıklamada, vatandaşlardan sağduyulu davranmalarını istedi.

Vali Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal yapısını ayakta tutmak, devletimizin yüksek menfaatlerini korumak, iş başında olan hükümetimizin emirlerine uymak amacıyla şu an tüm güvenlik güçlerimiz görev başındadır, devletimizin emrindedir, hükümetimizin emrindedir, anayasal düzenin emrindedir. İlimizde en küçük bir tereddüt yoktur, tereddüt olmamaya da devam edecektir. İlimiz bir bütün olarak devleti ve milletiyle devletimizin, hükümetimizin ve anayasal düzenimizin yanında olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar."

Bu arada, Osmancık ilçesinde de Kızılay Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.