Çorum

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

04:36 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Çorum'da, İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimine tepkiler devam ediyor.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bugün demokrasi sınavından geçtiğini belirterek, "bir avuç çapulcunun" darbe yapmaya kalktığını ancak şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla ve tüm partileriyle dimdik ayakta olduğunu söyledi.

Ceylan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Başbakanımız açıklama yaptı, MHP ve CHP genel başkanları 'devletin yanındadır' diye açıklama yaptı. Bu topraklarda hepimiz yaşayacağız. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Alevisiyle hep birlikte yaşayacağız. Belediye başkanımız, il başkanımız, valimiz, emniyet müdürümüz ve garnizon komutanımız dimdik ayakta ve yanımızda. Bu millet memleketine, vatanına, devletine sahip çıkıyor. Yıllardır biz 'birlik ve kardeşlik' dedik. 'FETÖ'nün inine gireceğiz' dedik ve girdik. Bu yüzden 3-5 çapulcu bu gece bunu yapıyorlar ancak cezalarını çekecekler. 1960'da darbe sonucunda Adnan Menderes'i astılar daha sonra Turgut Özal'ı öldürdüler ama artık eski Türkiye yok. Artık söz milletin. Bu millet vatanına, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı."

- Belediye Başkanı Külcü

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de bugünün herkesin sustuğu, milletin konuştuğu bir gün olduğunu söyledi.

"15 yıldır emanetinizi taşıyan bir kardeşiniz olarak, 'Emanetinizi namusumuz bileceğiz' dedik ve bugün bu namusa sahip çıkma günüdür." ifadelerini kullanan Külcü, şunları kaydetti:

"Bütün milletimizin duası bu tartışmanın en kısa zamanda kazasız belasız sona ermesidir. Bu askerlerin içerisindeki bir avuç çapulcunun, bir avuç hainin işidir. Bir avuç çapulcuya, haine, vatanı terk edecek değiliz. Bizler bu yola çıkarken bilin ki idamlık gömleklerimizi giydik ve öyle çıktık. Hiçbirisine boyun eğecek değiliz. Sabahlara kadar, akşamlara kadar meydanlardayız, evimize gitmiyoruz ve devlete sahip çıkıyoruz. Başbakanımız dedi ki 'Hesabını verecekler'. O hainlerin burnundan fitil fitil getireceğiz. Öleceksek adam gibi öleceğiz."

- Diğer tepkiler

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan bu kalkışma hareketini şiddetle kınıyor, tüm halkımızı devletimize ve demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada da egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu vurgulanarak, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılan bu darbe girişimini lanetliyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugün de sizleri ülkemize, demokrasi ve geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyorum." ifadelerine yer verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.