Çorum

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

18:41 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çorum'da siyasi partiler, mesleki ve sivil toplum örgütleri ile İl Genel Meclisi üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, yaptığı yazılı açıklamada, 93 yıllık tarihi bulunan parti olarak darbelere her zaman karşı olduklarını, dün akşam yapılmak istenen darbe girişimi karşısında da dik durduklarını belirtti.

Yaşananların bir kez daha demokratik parlamenter sistemin önemini ortaya koyduğunu bildiren Suvacı, "CHP olarak darbe karşıtı duruşunun yanı sıra cumhuriyete ve demokrasiye olan inancının başta Genel Başkanımız olmak üzere örgütlerimiz ve bütün üyelerimizle sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu anlayışla, siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir." ifadelerini kullandı.

- ÇESOB

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç da demokrasiye ve halkın iradesine karşı gerçekleştirilen bu tür kalkışmaların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Esnaf ve sanatkarlar olarak demokrasiye ve halkın iradesine sonuna kadar inandıklarına dikkati çeken Kılıç, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"ÇESOB olarak demokrasiden yanayız ve demokrasinin tarafıyız. Bu nedenle demokrasimize ve demokratik kurumlara herhangi bir müdahaleyi asla kabul etmiyoruz. Demokrasiden başka gidecek yolumuz ve geleceğimiz yoktur. Ülkemizde demokrasiye inanan tüm kesimlerin ve halkımızın sağduyulu şekilde aynı ortak payda etrafında birlikte olma görev ve sorumluluğu vardır. O ortak paydamız da demokrasidir. Demokrasi karşıtı herhangi bir girişimin, halkın sağduyusu, birlik ve beraberlik duygularının karşısında başarıya ulaşma şansı yoktur. Gün, siyasi partiler dahil, başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere toplumun her kesiminin tek bir yürekle dayanışma günüdür."

- Özgür-Der

Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Murat İslam da FETÖ darbe girişiminin Türkiye'yi istemeyen uluslararası güçler ve yerli işbirlikçileri tarafından gerçekleştirildiğini, darbe girişiminin toplumun basireti ve cesareti ile bertaraf edildiğini belirtti.

"Seni vuran bu darbecileri unutma. Darbeye direnen halkımıza bir selam" ifadesini kullanan İslam, şunları kaydetti:

"Tarihi ve stratejik öneme sahip ve kendi ayakları üstünde durmak adına önemli mesafe kat etmiş olan ve ümmet için önemli bir değeri, sembolü bulunan Türkiye'yi istemeyen uluslararası güçler ile yerli işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, toplumun basireti ve cesareti ile bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz’un sıcak bir akşamında 'olmaz, yapılmaz, zamanı değil, dönemi kapandı' denilen aşağılık darbe teşebbüsü ile maalesef bir kez daha karşılaştık. İnanması zor bir olayın içinden geçiyoruz. Halka ait tankları toplumun üzerine süren, uçağı, helikopteri ve silahını halka doğrultan bu darbeciler kesinlikle hak ettiği en ağır cezayı almalı ve hesap vermelidirler."

- İl Genel Meclisi

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise Türkiye Cumhuriyeti Devletine, hükümetine, demokratik seçimlerle göreve gelmiş tüm meclis ve temsilcilerine, milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınadı.

Kaya, "İl Genel Meclis kanunlarının verdiği tüm hak ve yetkileri her zaman ve her yerde hakkıyla ve sonuna kadar kullanıp milli iradenin tesis, temin ve temsili için layıkı ile görevini ifa edeceğini tüm halkımıza ve kamuoyunun bilgilerine sunarım." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.