Çorum

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

00:31 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çorum'un Osmancık ilçesinde vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Dörtyol kavşağında bir araya gelen Belediye Başkanı Hamza Karataş, siyasi parti temsilcileri, mesleki ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti. Mehter marşını okuyan grup, darbe aleyhine sloganlar attı.

Başkan Karataş, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin halkın çelik iradesi sayesinde püskürtüldüğünü belirterek, darbe girişiminin başarıya ulaşmadığını, hiçbir zaman da ulaşmayacağına inandığını söyledi.

Karataş, "27 Mayıs 1960 darbecilerine karşı bugün gösterdiğimiz tepkimizi o gün de gösterebilmiş olsaydık, inanın o darbe de başarılı olmayacaktı. Ondan sonra takip eden darbeleri de halkımız yaşamayacaktı." dedi.

- "Eşimden hakkını helal etmesini istedim"

Protestoya katılan öğretmen Yaşar Pehlivan da dün akşam Ankara'daki olaylar sırasında yaşadıklarını anlattı. Darbe girişimini öğrenince eşi ve çocuklarını kaldıkları otele bıraktığını belirten Pehlivan, ailesinden helallik aldıktan sonra sokağa çıktığını söyledi.

Pehlivan, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Ailemle birlikte Ankara'da gezintideydik. Hem çok ambulans var, yukarıda da hem uçaklar hem de helikopter vardı. İnanılmaz sesler çıkıyordu, çok korkunçtu gerçekten. Ailemi kaldığımız otele götürdüm ve o anda eşime 'ben gitmek zorundayım hakkını helal et. Çünkü ben gitmezsem, başkası gitmezse bunlar darbe yapacak’ dedim. Kızlarımın haberi yoktu. Eşim, Allah razı olsun ‘sen git’ dedi. Çünkü biz hep bunun lafını ettik, 'biz bu tankların üzerine çıkarız, bu millete asla darbe yaptırmayız' diye konuşuyorduk. Sonra Kızılay Meydan'ındaki kalabalığa katıldım. Araçları ezerek gelen tankların önüne geçtik ve geçit vermedik."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.