Çorum

Cezaevlerinden tahliyeler

18:14 18 Ağustos 2016
Cezaevlerinden tahliyeler

Çorum’da, koşullu salıverilmesine 2 yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilmelerine başlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde uyarınca Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda işlemleri tamamlanan bazı hükümlüler tahliye edildi.

Tahliye haberini alarak cezaevi önüne gelen bazı hükümlü yakınlarının buradaki bekleyişi devam ediyor.

Eşi ve çocuklarıyla dünden beri yeğeninin tahliyesini beklediğini ifade eden Aydın Cömertoğlu, tahliye haberini duyduktan sonra hemen Ankara'dan yola çıktıklarını söyledi. Dün öğle saatlerinden itibaren cezaevi önünde beklediğini belirten Cömertoğlu, "Dün öğleden beri burada arabada yatıp kalkıyoruz. Çocuğum, eşim biraz zorlandılar ancak yeğenimi bu kapıdan çıkarken gördüğümde bütün sıkıntılarımız gidecek inşallah." dedi.

Oğlu ve gelininin tahliye edilmesini bekleyen Sevcan Mayalı da torunuyla beraber bir an önce onları görmek istediklerini belirtti. Oğlu ve gelininin cezaevinde olduğu için 4 torununa tek başına bakmak zorunda kaldığını anlatan Mayalı, "Haberi ilk duyduğumuzda çok mutlu olduk. İnşallah çocuklarım da bundan yararlanır. Oğlumun 4 tane çocuğu var, gelirim olmadığı için onlara da bakmakta zorluk çekiyorum. Allah devletimizden razı olsun. Bu tahliye sıkıntılarımızı giderecek." diye konuştu.

Ankara'dan gelen Yüksel Şahinöz de oğlunun tahliye edilmesini beklediğini ifade ederek, "Tahliye kararını duyduğumuzda çok mutlu olduk. Allah cumhurbaşkanımıza, devletimize güç versin. Onları başımızdan eksik etmesin. Oğlumu göreceğim için gerçekten çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Çorum'da yaklaşık 400 hükümlünün tahliye edilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.