Çorum

Çorum'daki fabrika işçilerinin eylemi

14:25 08 Eylül 2016
Çorum'daki fabrika işçilerinin eylemi

Çorum'da çalıştıkları kağıt fabrikasından sendikaya üye oldukları gerekçesiyle çıkarıldıklarını iddia eden 70 işçinin eylemi sürüyor.

Çorum-Ankara karayolundaki kağıt fabrikası önünde geçen hafta, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları iddiasıyla oturma eylemi başlatan 70 işçiye, Selüloz-İş Genel Başkan Vekili Aydın Parlakkılıç, İl Temsilcisi İbrahim Karaman ile Belediye-İş Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen de destek verdi.

Aileleriyle Hürriyet Meydanı'na gelen işçiler adına basın açıklaması yapan Parlakkılıç, eylemi desteklediklerini, "bağcıyı dövmeyi değil üzüm yemeyi" amaçladıklarını söyledi.

Çorum'da daha önce de bu tür tatsızlıkların yaşandığını ifade eden Parlakkılıç, "Daha önce de buna benzer bir mücadele verdik ve kazandık. Bu mücadelemizde de başarılı olacağız. Hakkımız olanı elde edinceye kadar durmayacağız." dedi.

Bayramdan önce çalışanların kapının önüne konulmasına tahammül edemediklerini belirten Parlakkılıç, şunları kaydetti:

"Bayram öncesi işsiz kalmak kadar kötü bir şey yoktur. Sendika olarak arkadaşlarımızın yanındayız. Bu mücadeleyi bırakmayacağız. Bayramdan önce kumanya hazırlayıp kendilerine teslim edeceğiz. Valimiz ile kentteki meslek örgütlerinden bu konuya el atmalarını istiyoruz. Bu fabrikada 500 kişi çalışıyor. Ailelerini de hesaba katarsak yaklaşık 5 bin kişi bu mağduriyeti yaşamış olacak. Yetkililerin bu konuyu dikkate almalarını istiyoruz."

Karaman da bayramdan sonra okulların açılacağına dikkati çekerek, "Kıdem tazminatı, maaş ve ikramiyelerin verilmemesi de endişelerimizi artırdı. Çocuklarımıza harçlık veremez, ihtiyaçlarını gideremez hale geldik. Yetkililerden acilen olumlu sonuç bildirmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Babası işten çıkarılan 8 yaşındaki Begüm Elisert de "Babam okul ihtiyaçlarımı karşılayamıyor. Babamın ve arkadaşlarının yeniden işe alınmasını istiyorum. Yetkililer bize yardım etsin." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.