Çorum

Çorum'da "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

18:14 25 Eylül 2016
Çorum'da "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

Çorum'da yaklaşık 150 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi.

İlk defa 2013 yılında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında İzmir'de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", sosyal medya üzerinden iletişim kuran bir grup kadın tarafından Çorum'da da gerçekleştirildi.

Yunus Emre Parkı'nda toplanan yaklaşık 150 kadın, ilk olarak kullandıkları bisikletleri, balon ve çeşitli eşyalarla süsledi. Daha sonra Gazi Caddesi üzerinden yaklaşık 3 kilometre yol kateden kadınlar, bisiklet turunu Çorum Müzesi önünde tamamladı.

Kadınlar, yaklaşık yarım saat süren etkinlikte çevredeki vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Bisiklet turunu organize eden Gizem Çataroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çorum'da ilk defa böyle bir etkinliğin düzenlendiğini söyledi. Bisikletin sadece spor amaçlı kullanılmayacağının altını çizen Çataroğlu, "Bisiklet aynı zamanda bir ulaşım aracıdır, yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biz kadınlar korkmadan, çekinmeden yollarda olmalıyız." ifadesini kullandı.

Çataroğlu, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, "Katılım çok iyi oldu. Amacımız bundan sonraki yıllarda da daha fazla katılımla bu etkinliği yapmak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.