Çorum

Şehit Mustafa Ayna adına at yarışları düzenlendi

23:06 02 Ekim 2016
Şehit Mustafa Ayna adına at yarışları düzenlendi

Çorum’un Osmancık ilçesinde düzenlenen geleneksel "Rahvan At Yarışları" bu yıl, haziran ayında Mardin'de şehit olan Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna adına yapıldı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Osmancık Belediyesi ve Osmancık Atlı Spor Kulübü işbirliği ile Adatepe mevkisinde düzenlenen yarışlar, 24 Haziran’da Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna için Osmancık İlçe Jandarma Komutanlığında görevli askerlerin saygı atışı yapması ile başladı.

Törende konuşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İrfan Kıymaz, şehit Ayna’nın meslek hayatı kahramanlıklarla dolu bir asker olduğunu söyledi. Ayna’nın şehit düştüğü görev yerine gönüllü gittiğini aktaran Kıymaz, "Liyakat ve sadakatle görevine bağlı, üstün vazife anlayışı ile görevini yerine getiren şehidimiz bugüne kadar sayısız takdir belgesi ile ödüllendirilmiştir. Vatan ve millet, kutsal değerler adına canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize; Allah’tan rahmet, aziz milletimize baş sağlığı diliyorum." dedi.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade ederek, "Ülkemiz terörle mücadele veriyor. Şehit Mustafa Ayna kardeşimiz de bu mücadele esnasında bizlerin huzuru için canını ortaya koydu ve şehit oldu, ruhu şad olsun. Tüm şehitlerimizi minnetle anıyor Allah’tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin farklı noktalarından çok sayıda binicinin katıldığı yarışlarda, Arap, İngiliz, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste boy, dörtlü taylar, üçlü taylar, tozkoparan ve yerli dörtnal kategorilerinde toplam 150 at yarıştı. Yarışmada dereceye girenlere kupa ve para ödülü verildi.

Etkinliğe CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Osmancık Kaymakam Vekili Adem Balkanlıoğlu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral ve şehit Mustafa Ayna’nın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.