Çorum

12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'na doğru

17:11 17 Ekim 2016
12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'na doğru

Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde 25-30 Ekim tarihlerinde Çorum'da düzenlenecek 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası için hazırlıklar devam ediyor.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Faruk Yamaner ile bir restoranda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Alkan, 1968 ve 1998'in ardından üçüncü kez Türkiye'de düzenlenecek şampiyonaya ev sahipliği yapacakları için heyecan duyduklarını belirterek, eksiksiz bir organizasyon olması amacıyla hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Şampiyona için daha önce planlanan spor salonu inşaatının yetiştirilemediğini, müsabakaların Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirileceğini bildiren Alkan, salonda bazı düzenlemelerin yapıldığını aktardı.

Çorum'un güreşte şampiyonlar yetiştirmiş bir kent olduğuna dikkati çeken Alkan, "Bu nedenle Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'nın Çorum'da yapılacak olması ayrı bir önem taşıyor. Biz bu organizasyonu ülkemize ve ilimize getirebilmek için 2013 yılından beri çalışıyorduk. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer'in de destekleriyle hedefimize ulaştık. Ülkelerin güreş milli takımlarından birçok sporcu bu organizasyonda mücadele edecek. Bizim de çekirdek kadromuz şampiyonada olacak. Geleceğin güreşçileri Çorum'da güreşecek. İnşallah güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız." diye konuştu.

Gelecek yıl içinde 2017 Üniversiteler Avrupa Futsal Şampiyonası'na ev sahipliği yapacaklarını bildiren Alkan, 2018 yılında da önemli bir etkinliğin organizasyonu için müracaat ettiklerini söyledi.


- 30 ülkeden 265 sporcu mücadele edecek


Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Faruk Yamaner, şampiyonada 30 ülkeden 265 sporcunun mücadele edeceğini ifade etti.

Müsabakaların grekoromen ve serbest stilde yapılacağını belirten Yamaner, "Şampiyonanın başlayacağı güne kadar birkaç ülke daha organizasyonda yer alabilir." dedi.

Şampiyonanın, dünyada ilk kez bir üniversitenin ev sahipliğinde yapılacağına dikkati çeken Yamaner, "Bu organizasyon bizim için çok önemli. Çünkü ilk kez bir üniversite ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar tüm organizasyonları federasyonlar yapıyordu." ifadesini kullandı.

Geçen yıl Macaristan'da yapılan şampiyonada seyirci sıkıntısı yaşandığını dile getiren Yamaner, "Ata sporumuz güreşin hakim olduğu bu coğrafyada seyirci sorunu yaşamayacağımıza eminim." diye konuştu.

Alkan ve Yamaner, daha sonra şampiyonanın yapılacağı Atatürk Spor Salonu'nda incelemede bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.