Çorum

Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi faaliyetleri

14:35 04 Kasım 2016
Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi faaliyetleri

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yılın ilk 9 ayında 928 bin hastaya hizmet verildiği bildirildi.

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı ile beraber hastanede düzenlediği basın toplantısında kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hastanenin Çorum'un yanı sıra çevre il ve ilçelere de hizmet veren bir sağlık kuruluşu haline geldiğini belirten Zehir, yılın ilk 9 ayında 928 bin hastaya hizmet verildiğini söyledi.

Yıl başından bugüne kadar 241 bin kişinin acil servis hizmetinden faydalandığını, 5 bin kişinin yoğum bakımda tedavi olduğunu dile getiren Zehir, "Hastanemizde 2 bin 750 kişi kemoterapi servislerinden, 4 bin 450 kişi fizik tedavi servisinden, 8 bin 200 kişi diyaliz merkezinden faydalanmış olup, ilk 9 aylık süreçte bin 300 normal doğum gerçekleştirilmiştir." dedi.

Bölgenin en iyi kardiyovasküler cerrahi servisinin Çorum'da olduğunu ifade eden Zehir, bu süreçte 456 kanser ameliyatı ile 3 bin 500 anjiyo yapıldığını kaydetti.

İnşaatı devam eden 800 yataklı yeni hastanenin de tamamlanma aşamasında olduğunu bildiren Zehir, şöyle konuştu:

"Bin 400 metrekarelik kapalı alanı olan hastanemizde fiziki açıdan bir sorunumuz olmayacak. Her doktorumuza bir poliklinik verebileceğiz. Şu andaki hastanemizde 13 ameliyathanemiz var. Yeni hastanemizde 28 ameliyathanemiz olacak. Ayrıca 238 kişilik tek kişilik hasta odaları olacak."

Geçici kabulün ardından yeni hastaneye taşınılacağını belirten Zehir, bu süreçte yaşanabilecek aksaklıklar için vatandaşlardan anlayış beklediklerini vurguladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.