Çorum

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü

17:31 25 Kasım 2016
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü

AK Parti Çorum Kadın Kolları İl Başkanlığı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla program düzenledi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, belediye konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin İslam dininde yeri olmadığını, bu tür şeylerin cahillikten kaynaklandığını söyledi.

Düzenlen programa erkeklerin daha fazla katılması gerektiğini ifade eden Karadağ, şöyle konuştu:

"Kadınlar bizim analarımızdır. Kadına yönelik değeri en güzel dinimiz göstermektedir. Batılı ülkelerin kadın haklarını savunmasının çok fazla bir geçmişi yoktur. Ancak bizim dinimiz, kadına olan değeri bin 500 yıl öncesinden göstermektedir. Peygamber efendimizin yaşantısına baktığımızda kadına nasıl değer verdiğini görmekteyiz. Peygamber efendimizden önceki cahiliye döneminde kadınlar diri diri toprağa gömülürken, İslam dini geldikten sonra kadınların ne kadar değerli olduğu bizlere öğretildi. Şu an da ülkemizde ve dünyada meydana gelen kadına yönelik şiddet tamamen cahillikten kaynaklanmaktadır."

Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir ise, dünyadaki en büyük sorunların başında şiddet geldiğini kaydetti.

Kadına yönelik şiddetin daha başlıca bir sorun olduğunu vurgulayan Demir, "Kadına karşı şiddet evrensel sorun olarak karşımızda duruyor. Dünyada bir kez eşi veya yakın ilişki içinde bulunduğu kişiler tarafından şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 59'dur. Hükümetimiz tarafından bu konuda ciddi çalışmalar yapılmıştır ve kalıcı çözümlerle daha sağlıklı bir toplum oluşması hedeflenmiştir." diye konuştu.

İl Vaizi Necla Yılmaz ve pedagog Gül Elmas tarafından kadına yönelik şiddetin engellenmesi konulu sunumların gerçekleştirildiği program, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla drama gösterisiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.