Çorum

Çorum'daki siyasi partilerden "centilmenlik" protokolü

15:39 07 Mart 2017
Çorum'daki siyasi partilerden "centilmenlik" protokolü

Çorum'da AK Parti, CHP ve MHP il başkanları arasında, halk oylaması sürecinde gürültü ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi, saygı ve anlayışa dayalı propaganda faaliyeti yürütülmesine ilişkin protokol imzalandı.

Halk oylaması öncesinde kentte, Vali Necmeddin Kılıç'ın başkanlığında, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanvekili Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras'ın katılımıyla koordinasyon toplantısı yapıldı.

Vali Kılıç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, halk oylaması sürecinin başta huzur ve güven olmak üzere saygı ve centilmenlik ortamında geçmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Halk oylaması ve sonrasındaki süreçte siyasi partilerin centilmence hareket edeceğini belirten Kılıç, siyasi parti il başkanlarına teşekkür etti.

Kılıç, "İlimizde saygı ve hoşgörü çerçevesinde halk oylaması süreci yaşanması için herkesin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerimizin il başkanları Çorum'un birlik ve beraberliğini sürdürmek için protokol yaptı, aralarında anlaştı. İl başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok seviyeli, Avrupa ülkelerine örnek olacak etik anlayışı içindeler. Onların bu duruşu ve davranışları idarenin işini kolaylaştırıyor, bize de güç veriyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Karadağ da siyasi partilerin il başkanları olarak Vali Kılıç'ın çağrısıyla, halk oylaması sürecinin huzur ve sükunet içinde geçmesi için başta gürültü ve görüntü kirliliğine yol açılmaması konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Protokolün örnek olmasını dileyen Karadağ, "İl başkanları olarak son 5 ayda 7 defa Çorum için bir araya geldik. Yaptığımız protokol, referandum sürecinin bayram havasında geçmesine yöneliktir." dedi.

CHP İl Başkanı Suvacı ise halk oylaması sürecinin Çorum'da huzurlu ve güvenli geçmesi için bazı kararlar aldıklarını dile getirerek, "Referandumdan sonra da birlik ve berberlik içinde yaşayacağımız için halk oylamasının rahat ve huzur içinde geçmesi en büyük dileğimizdir. Bunun için bir araya geldik ve centilmenlik anlaşması yaptık. 'Evet' diyen de 'hayır' diyen de vatandaşımız, dostumuzdur. Referandum çalışmalarını insanları karşı karşıya getirmeden, kışkırtmadan, hasım gibi davranmadan yürütmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

MHP İl Başkanı Aras, insanların güveni ve huzuru için sürecin sağlıklı devam edeceğine inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Karadağ, Suvacı ve Aras arasında protokol imzalandı.

Protokolde, halk oylaması süresince Yüksek Seçim Kurulunun kararlarına uyulması, araç konvoyu düzenlenmemesi, miting zamanları dışında araçlarla propaganda yapılmaması, el ilanı, afiş ve broşürlerin çevre kirliliğine sebep olmayacak şekilde kullanılması, propaganda faaliyetlerinde araç plakalarının kapatılmaması, süreç boyunca karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde faaliyet sürdürülmesine özen gösterilmesi maddeleri yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.