Çorum

Halk oylamasına doğru

19:16 21 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylaması kampanyası için geldiği Çorum'da vatandaşlara hitap etti.

Partisinin il başkanlığınca Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı önünde düzenlenen açık hava toplantısında vatandaşla bir araya gelen Milletvekili İnce, 16 Nisan'daki halk oylamasının Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu, Türk milletinin böyle hayati bir konuda gerekeni yapacağından şüphesi olmadığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetinin "oku" olduğuna işaret eden İnce, vatandaşlardan oy vermeden önce yeni anayasasın maddelerini okumalarını istedi.

Türkiye'nin yönetiminin ve geleceğinin tek bir kişiye verilemeyeceğini savunan İnce, "Yolcu uçaklarının bile tek pilotla uçmasına müsaade edilmiyor. Bu yüzden bu halk oylamasının önemi çok büyük. Oylamadan 'Hayır' çıkacağından şüphem yok ancak siz yine de üzerinize düşeni yapın." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde çıkarılacak bir kararname ile tüm memurların bir günde işsiz kalabileceğini, Suriyeli sığınmacıların bir günde Türk vatandaşı yapılabileceğini iddia eden İnce, başkan tarafından olağanüstü hal ilan edilmesi halinde Anayasa Mahkemesi'ne de başvuru yapılmayacağını ileri sürdü.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.