Çorum

Çorum'da iş gücü piyasası araştırması yapılacak

17:14 06 Nisan 2017
Çorum'da iş gücü piyasası araştırması yapılacak

Çorum'da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından İş Gücü Piyasası Araştırması yapılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde gerçekleştirilecek araştırmayla Çorum'un iş gücü piyasasının fotoğrafının çekileceği ve araştırmanın İŞKUR tarafından sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağı belirtilerek, çalışma kapsamındaki iş yeri ziyaretleri ile hem kurumun hizmetlerinin tanıtılacağı hem de tespit edilen açık işlerin kuruma kazandırılmaya çalışılacağı belirtildi.

Araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin verilerin de yıllık eğitim planı hazırlanırken kullanılacağı aktarılan açıklamada, araştırmanın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağı bildirildi.

Açıklamada, "Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tam sayım yöntemi ile çalışılacaktır. Çalışma başından sonuna kadar iş gücü piyasasına hakim, güçlü bir ekiple koordine edilecektir. İş yeri ziyaretleri 'her işsize, her işverene bir danışman' sloganıyla istihdam edilen, iş ve meslek danışmanları tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu ile tespit edilen, 20 ve üzeri çalışanı olan 549 iş yerinde gerçekleştirilecek saha çalışması sonucunda il düzeyinde sektörel olarak istatistiksel tahminlerin de üretileceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.