Çorum

Halk oylamasının ardından

15:39 17 Nisan 2017
Halk oylamasının ardından

MHP Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, halk oylaması sonuçlarına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayağa kalkmıştır. Herkes duysun, herkes ayağını denk alsın; Türk Milleti bağımsızlık aşkını, mücadele ruhunu, direniş gücünü ortaya koymuştur." dedi.

Aras, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de sistem tartışmalarının, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından ertelenemez bir boyut kazandığını ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de öncülüğünde başlatılan anayasa değişikliği sürecinin, milletin iradesiyle sonuçlandığını vurguladı.

Türk milletinin demokratik tercihiyle milli güvenliğine omuz verdiğini ve mukaddesatına "evet" dediğini dile getiren Aras, şunları kaydetti:

"Dağılan umutları toplamak için evet demiştir, kuşatılmış bekamızı güçlendirmek için evet demiştir, kırılan hayalleri canlandırmak için evet demiştir, yıkılan adaleti ayağa kaldırmak için evet demiştir. Milletimiz 15 Temmuz’da piyonlarını kaybeden haçlı kafilesini 16 Nisan’da mat etmiştir. 15 Temmuz’un bir daha yaşanması için pusuda bekleyen, fırsat kollayan, planlar yapan mihrakları tarihin çöplüğüne süpürmüştür. Devletini güçlendirmiştir. Anayasayı hakim kılmıştır. Türk milleti 15 Temmuz’da devletin, milletin, cumhuriyetin, Türklüğün ve Türkiye’nin bekasını hedef alanlara 16 Nisan’da 'evet' diye cevap vererek tarihi sorumluluğunu yerine getirmiştir. Çift başlı kartalın pençeleri her daim, zilleti Türk milletine reva görenleri parçalamış, alt üst edecek kudreti ortaya koymuştur."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.