Çorum

Çorum'a 203 sözleşmeli sağlık personeli alınacak

18:46 09 Haziran 2017
Çorum'a 203 sözleşmeli sağlık personeli alınacak

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bünyesinde Çorum'a 203 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağını bildirdi.

Milletvekili Uslu yaptığı yazılı açıklamada, halka daha iyi sağlık hizmeti verebilmek adına Çorum'daki sağlık çalışanları için ilave kadro açıldığını belirterek, merkez ve ilçelerde istihdam edilmek üzere 143'ü hemşire, 30'u sağlık teknikeri ve teknisyeni, 23'ü ebe, 2'si diyetisyen, 2'si fizyoterapist ve 2'si psikolog olmak üzere toplamda 203 sağlık personeli alımı yapılacağını kaydetti.

Uslu açıklamasında ayrıca, "657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde alınacaktır. Adaylar tercihlerini 7-13 Haziran tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Aday başvurularında 2016 KPSS puanı gözetilecek." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.